manypervez is dead

Похапване на гъбки.

Ето как се прави. Вземаш една гъбка от вестника (на него се сушат, толкова са хубави, дебелички и нежни, някак).

Йее, Пускаме котлона на 3. Гъбката е измита и – след кратък размисъл – нарязана на средно големи парченца. Хм, много хубаво ухание на гъба. Лека – полека се стоплят, въртиш ги и ги обръщаш – да се изпекат, но без да цвърчат. Посоляваме – още на котлона хапвам едно парченце – после част от пънче, още едно. А да – наливам си чаша вино, разбира се. Похапвам гъбки със сиренце и вино.

Идеално се справяш, засега. Хич не си и помисляй, че са ти първите, безгрижно набрани най-красиви летно-дъждовни създания.

Опа-а, ми да, тъй лека става походката ми. Сядам на пода и се потя.
(to be continued...)

Advertisements